Fitte Start Schagen is een programma voor kinderen tot 4 jaar én hun ouders met als hoofddoel het tegengaan en voorkomen van overgewicht, ondergewicht, bewegingsachterstand en een ongezond voedingspatroon. Dit wordt bereikt door het stimuleren van de motorische ontwikkeling, het dagelijks bewegen en een gezond voedingspatroon. Door samenwerking, voorlichting, begeleiding en een passend beweegaanbod levert Fitte Start een bijdrage aan een gezonde en actieve leefstijl op jonge en latere leeftijd. Bovendien geeft het u samen met uw kind veel beweegplezier!  

 

De inwoners van Anna Paulowna is het vast niet ontgaan: het nieuwe gezondheidscentrum De Ontmoeting is al helemaal ‘up and running’. Nadat het gebouw al diverse invullingen heeft gehad, is het nu in gebruik als gezondheidscentrum.  Het biedt onderdak aan alle huisartsen van Anna Paulowna, de apotheek, een fysiotherapiepraktijk, een logopedist, de thuiszorg en het consultatiebureau. Alweer sinds eind april heeft Dieet & Co ook spreekuur in dit gezondheidscentrum. 

 

 

 

Wil jij ook stoppen met roken? Je bent in goed gezelschap. Want 75 – 80% van de mensen die roken, is van plan om in de toekomst te stoppen met roken. Wat houdt je tegen? Bang dat je aankomt misschien?

 

 

  

 

 

Eindelijk is het zover! Na jaren van voorbereiding is het nieuwe gezondheidscentrum in Spierdijk een feit. Het meest monumentale deel (achterste deel) blijft behouden voor de kerkfunctie, het lage en voorste gedeelte is afgescheiden en ingericht als Gezondheidscentrum de Kerk in Spierdijk. Op zaterdag 28 oktober bent u van harte welkom om te zien hoe mooi het is geworden!

 

 

 

 

 

 

Dieet & Co heeft dit jaar twee nieuwe collega’s mogen verwelkomen:

Anna van den Berg en José Oudejans. 

Zij stellen zich hier graag aan jullie voor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Steeds vaker zien wij, bij Dieet & Co, mensen op het spreekuur, die in aanmerking komen voor bariatrische chirurgie (operatieve maagverkleining).

Leerlingen van het Clusius College brachten maandag een bezoek aan supermarkt Albert Heijn in Schagen voor een SUPERMARKTSAFARI. Het bezoek stond in het teken van de praktijkles van keuzemodule Voeding.

Edwin Hart, locatiemanager Albert Heijn, heette de 3e jaars VMBO leerlingen en docent Wouter Keppel welkom.

 

 

 

  

 

 

Inmiddels hebben we een half jaar ervaring met onze nieuwe begeleidingsmethode SMARTsize me. En we zijn enthousiast! De combinatie van praktisch aan de slag tijdens de kookworkshops en individuele gesprekken met de deelnemers is heel goed. Tijdens de kookworkshops worden technieken en vaardigheden geleerd om recepten zo klaar te maken dat ze minder energie bevatten en bovendien lekker zijn. We horen regelmatig terug dat de recepten in de smaak vallen en ook thuis nog eens worden gemaakt. Daarnaast zijn de workshops ook nog eens erg gezellig.

 

 

 

In het weekend van 4 en 5 juni werd in Wieringerwaard de Samenloop voor Hoop Hollands Kroon georganiseerd.

Samen Loop voor Hoop is 24 uur wandelen voor kankeronderzoek. Daarbij wisselen teamleden elkaar af op een parcours, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Rondom de wandelestafette heeft elke editie een bijzonder programma voor bezoekers, boordevol muziek en activiteiten.

Dieet & Co heeft samen met drie diëtistenpraktijken, actief in de gemeente Hollands Kroon, voor dit evenement de krachten gebundeld om bezoekers en deelnemers te informeren over Voeding & Kanker, preventief en tijdens behandeling. In de vorm van een lezing over Voeding & Kanker en een prachtige Foodtruck, mogelijk gemaakt door Nolte Opslagsystemen.

Per 1 mei zullen er een aantal veranderingen plaatsvinden in de spreekuurlocaties en –dagen in Den Helder:

  • Vanaf 1 mei gaat het spreekuur van de Koploper, Prins Hendriklaan 2 verhuizen naar de H.A.Lorentzstraat 63, niet meer op woensdag maar op iedere dinsdag. Deze spreekuren vinden vanaf dan plaats bij het Geboortecentrum Den Helder & omstreken, de nieuwe locatie van de verloskundigen uit het Gemini-ziekenhuis.
  • Vanaf 1 mei is het spreekuur bij Apotheek Zuiderhaaks niet meer op dinsdag maar op iedere woensdag.

Steeds meer contact tussen zorgverleners en hun cliënten en zorgverleners onderling, verloopt via de digitale snelweg. Een snelle en efficiënte manier van communiceren, die de snelheid van de zorg alleen maar kan verbeteren. Het communiceren via e-mail is echter niet zonder risico: hoe weet je zeker dat je bericht terecht komt bij de persoon voor wie het bedoeld is? Wanneer dat bericht gegevens bevat over je behandeling is het zeker niet de bedoeling dat dit bij de verkeerde ontvanger terecht komt. Ook is het voor mensen met minder goede bedoelingen soms kinderlijk eenvoudig om in te breken in een slecht beveiligd computersysteem, waardoor gegevens op straat komen te liggen.

Per 1 januari zijn de regels met betrekking tot het verzenden, ontvangen en bewaren van cliëntgegevens aangescherpt. Reden voor Dieet & Co om nog eens goed te kijken naar alle stappen die wij zetten om de medische gegevens van onze cliënten te beschermen:

Marjolein is verslaggever bij het NoordHollands Dagblad en doet mee met SMARTsize Me. Haar ervaringen beschrijft ze wekelijks in een treffende column.

Op twee locaties in de regio is het nu mogelijk de diëtisten in de avonduren te bezoeken:
Bij Gezondheidsplein Zuiderweg in Schagen op maandag en de Medi Sportlagune in Heerhugowaard op wisselende dagen, kun je nu ook 's avonds een afspraak maken.
Op alle andere locaties is er overdag ruim gelegendheid om een afspraak te plannen.

Na het artikel in verschillende edities van het Noord-Hollands Dagblad is er met overweldigende belangstelling gereageerd op de oproep om mee te doen aan het onderzoek SMARTsize Me!

Altijd al af willen vallen en op gewicht blijven? Diëtistenpraktijk Dieet & Co neemt in 2016 deel aan het onderzoek naar SMARTsize van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Het SMARTsize programma is een slimme manier om maat te houden in een omgeving vol verleiding om (te) veel te eten. SMARTSIZE is geen dieet. Met behulp van het programma bepaal je zelf je veranderplan en zorg je voor concrete doelen die je in kleine stappen bereikt.

Wetenschappelijk onderzoek heeft al aangetoond dat de methode effectief is, mensen vallen af op een haalbare manier, zonder een dieet te volgen. Je leer veel over je eigen eetgewoonten en je krijgt tips hoe je die kunt verbeteren.

 

 

 

 

Zoals de Gezondheidsraad nu adviseert, dat deed Dieet & Co – diëtisten en consultants al lang”

Dagelijks noten en elke week peulvruchten op het menu. Dit nieuwe advies van de Gezondheidsraad sluit naadloos aan bij de adviezen die Dieet & Co al langer geeft. Wij maken namelijk gebruik van de PuurGezond piramide, waarin noten en peulvruchten al langer worden geadviseerd. Dit in tegenstelling tot de huidige Schijf van Vijf. Het Voedingscentrum heeft aangekondigd noten en peulvruchten wel te gaan opnemen in de nieuwe Schijf van Vijf, die in het voorjaar van 2016 verschijnt.

 

 

Nieuw in Den Helder en Julianadorp: KindKennisCafé

Op woensdag 9 september van 14:00 - 16:00 uur is het zover: de feestelijke opening van het KindKennisCafé. Jonge kinderen en hun ouders, opa en oma en andere belangstellenden krijgen dan een voorproefje op het gratis workshopprogramma voor de komende maanden. De toegang is vrij en er is gratis koffie, thee en limonade.

 

Hapje voor hapje: lekker leren eten

Je baby die lekker zit te smullen, daar wordt iedere ouder toch blij van? Wat dacht je van risottorijst met venkel? Of een heerlijk soepje? Zet eens de kant-en-klare potjes opzij. Maak wat vaker een verse maaltijd voor jezelf, en tover daarnaast in no-time een gezond, goedkoop en vers babyhapje tevoorschijn.

 

Inspiratie nodig? Volg een workshop Babycooking bij Dieet & Co.

 Bij onze workshops staat smaakontwikkeling en vanaf de eerste hap lekker gevarieerd eten centraal. Hoe sneller je kind verschillende smaken en structuren krijgt aangeboden hoe makkelijker het eten zal gaan als het wat ouder wordt. 

 

 

 

Het is zomer! Drink water!

De temperaturen worden aangenamer, we hebben vakantie. Voldoende drinken is nu niet zo moeilijk. Wil je een gezonde keuze maken: drink dan water!

Water is gezond en “infused” water is de nieuwste trend!

 

ORTHOVISIO een nieuw zorginitiatief in Schagen opent op 12 juni haar deuren

Misschien heeft u in de wandelgangen al gehoord over het nieuwste zorginitiatief in Schagen te weten: ORTHOVISIO. Een tweedelijns revalidatiecentrum gevestigd aan de Piet Ottstraat 1 in Schagen.

De eerste PuurGezonde diëtistenpraktijk in de Kop van Noord-Holland

Weg met strenge diëten en afslankhypes. Terug naar puur gezond eten! Want dat is de beste oplossing voor overgewicht en andere gezondheidsproblemen. Steeds meer diëtisten en gewichtsconsulenten hanteren deze lekkere en puur gezonde aanpak in hun praktijk. Ook bij ons kun je terecht voor PuurGezonde voedingsadviezen.

Dieet & Co sponsort zaalvoetbalteam

 In deze tijd van televisie en computerspelletjes bewegen kinderen in Nederland te weinig. Het meest in het oog springende gevolg daarvan is dat ze te zwaar worden. Wij komen dat in onze praktijk regelmatig tegen.

 

Begeleiding diëtisten beperkt zich niet tot hulp bij afvallen

Zorgorganisatie Omring biedt sinds vorig najaar geen diëtetiek meer aan. De Omringdiëtisten in de Kop van Noord-Holland en op Texel, Martine Dogger en Mariska Rinkel, hebben de handen ineen geslagen en zijn zelfstandig doorgegaan onder de naam Dieet & Co - diëtisten en consultants. Zij houden spreekuren op diverse locaties in de hele Kop en op Texel.

"Voeding beïnvloedt je gezondheid. Door gezond te eten, voel je je beter, voorkom je ziekten en versnel je het herstel tijdens of na ziekte. Met een gezonde voeding heb je grip op je gezondheid. Die kans laat je toch niet liggen?” Deze tekst van Dieet dit Dieet dat is Martine en Mariska op het lijf geschreven.