Het kan nog net, op de valreep van 2016, het internationale jaar van de boon, dit recept met reuzenbonen.
Ik maakte het gerecht met restjes uit de koelkast, snel klaar, voordelig en lekker!
In dit recept heb ik wel een klein beetje vlees verwerkt, maar de peulvrucht is een prima vleesvervanger, ideaal voor een vegetarische dag!
 
 
 
 
 
 
Wintertijd is stamppottentijd.
Dat kan lastig lijken wanneer je probeert wat minder koolhydraten te gebruiken. Door een deel van de aardappelen te vervangen door groente, zoals bijvoorbeeld knolselderij, kun je toch een lekker stamppotje eten. 
 
 
 

 

 

Van een ander recept had ik nog wat chorizo over, dus toen ik, in Allerhande nummer 10 van dit jaar, dit recept tegenkwam was dat een mooie manier om wat restjes uit de koelkast op te maken. Omdat ik ook nog een gele paprika had (en ik eigenlijk vond dat er nog net wat te weinig groente in het recept zat) heb ik die ook nog toegevoegd aan het recept. En ik heb een beetje meer rucola gebruikt.

 

 

 

 

Een salade maken voor de lunch, dat kost vast veel tijd? Nee hoor, deze salade staat binnen 10 minuten op tafel (als je gebruik maakt van voorgesneden bietjes)

Ook heel geschikt om mee te nemen naar je werk. Meng 's avonds alle ingedriënten alvast door elkaar in een meeneembakje. De volgende dag alleen nog rucola en geitenkaas toevoegen. Hoe snel is dat? Binnen 5 minuten klaar, niet langer tijd dan het smeren van een paar boterhammen.

 

 

Op de site van PuurGezond vond ik deze pompoensoep, ik heb er een eigen draai aan gegeven door rivierkreeftjes toe te voegen en de hoeveelheden een beetje aangepast voor een maaltijd voor 2..

Een heerlijke soep en door de rivierkreeftjes ook lekker veel eiwit en daarmee een goede en makkelijke maaltijd om na het sporten te gebruiken.

 

 

 

Voor ons laatste werkoverleg heeft Mariska een heerlijke salade klaargemaakt als lunch. Opnieuw een salad-in-a-jar, het recept dit keer afkomstig uit het boekje "Salad in a jar - Gezond, groen en lekker" van Anna Helm Baxter, ISBN 978 90 230 1480 5 , een leuk boekje met 68 recepten voor meeneem-salades. Een lekkere eiwitrijke en koolhydraatarme salade, die zorgt voor een verzadigd gevoel.

 

 

 

 

Een taart, gemaakt zonder toegevoegde suikers en met een heel bijzondere bodem van noten en dadels. Heerlijk fris, lekker fruitig en zeker niet te zoet.
Het idee is afkomstig van www.niecesinthekitchen.com 
Omdat ik niet alle ingrediënten kon vinden, maar andere vervangingen in huis had, heb ik er een eigen draai aan gegeven.
 
 
 
 

Soto Ajam is een Indonesische soep, die heel gezellig eet, omdat iedereen aan tafel zijn eigen soep samenstelt door uit kommetjes ingrediënten in een soepkom te doen, waarna de hete bouillon er overheen geschept wordt.

Je kunt deze soep maken met een kant-en-klare kruidenpasta maar leuker is het om hem helemaal zelf te maken. Lekker voor het weekend!

 

 

  

Ok, het is nog zomer (en voor ons mag dat ook zeker nog even zo blijven) maar de herfst komt eraan en dat betekent pompoenentijd!
Hoewel pompoenen tegenwoordig het hele jaar verkrijgbaar zijn, komen deze maanden de pompoenen uit eigen land en dat is wel zo PuurGezond!
Je kunt zo veel met pompoen doen! Zoals deze geroosterde pompoen en kip:
 
 

 

 

Salad in a jar, een makkelijke mee-neem-maaltijd, met lekker veel groente. Vooraf eenvoudig klaar te maken: avocadodressing, fijngesneden courgette, snacktomaatjes, couscous, geitenkaas, olijven, veldsla en geroosterde pistache-nootjes. Door te stapelen bovenop de dressing blijven de ingrediënten lekker knapperig.