Wortelsoep
Ben je op zoek naar jouw plaatselijke leveranciers? Dan zijn dit handige sites:
Ingrediënten voor 4 personen
- olie
- 500 gram wortelen
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 tomaat
- 1 liter groentebouillon
- 100 ml room
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- peterselie of koriander voor de garnering
Bereidingswijze
- Snipper de ui en knoflook
- Snijd de wortels in gelijke stukken
- Snijd tomaat in stukjes
- Verhit de olie in een pan en fruit ui en knoflook licht aan
- Voeg de wortelen en de tomaat toe en bestrooi met komijnpoeder
- Roerbak het mengsel gedurende een paar minuten
- Voeg de liter groentebouillon toe. Breng aan de kook en kook ca 15 minuten tot de wortel goed gaar is
- Pureer de soep met de staafmixer fijn
- Voeg de room toe en roer er door
- Voeg eventueel nog wat heet water toe wanneer de soep te dik is
- Serveer de soep in kommen en schep de Griekse yoghurt erin en garneer met peterselie of koriander
Eet smakelijk!
PS Bak een rood pepertje mee met de ui en knoflook voor een pittige wortelsoep. Of voeg een theelepel garam masala kruiden toe voor een Indiase touch. Ook lekker om de soep te garneren met gebakken spekjes of geraspte wortel.
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700, ons contactformulier of via