Wortelpizza met spiegelei
Je dag begint goed met dit voedzame ontbijt. En van het woordje pizza worden we toch allemaal blij? Probeer deze wortelpizza eens en je zult ervaren dat je lekker lang verzadigd bent. Het recept is afkomstig uit het kookboek 'Echt eten' van Pascale Naessens (ISBN 9789401470520)
Ingrediënten voor 1 persoon
- 1-1,5 grote wortel
- 75 gram geraspte kaas
- 2 eieren
- eventueel verse bieslook
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de wortels in slierten met een dunschiller met tandjes of een grove rasp.
- Stoof de wortel een aantal minuten in een koekenpan met wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Maak een cirkel (ongeveer 20 cm doorsnee) van de wortelslierten. Duw niet aan, maar leg het luchtig neer.
- Strooi de kaas over de wortel.
- Bak 10 minuten in de oven (of korter onder de grill).
- Bak ondertussen 2 spiegeleitjes.
- Leg met een grote spatel de wortelpizza op een bord en leg de eitjes erop.
- Garneer eventueel met wat verse bieslook en breng op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk!
Tip: pas de hoeveelheid aan wanneer je een grote of juist kleine eter bent.
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via