Skip to main content

Pasta met zalm en kruidenkaas

Vandaag is het de laatste dag van de week tegen de ondervoeding

Een jaarlijkse campagne voor meer alertheid op ondervoeding en het belang van vroegtijdige signalering en behandeling. 

De risicogroepen zijn volwassenen en kinderen met een ziekte en (kwetsbare) ouderen.

De campagne richt zich voornamelijk op professionals in zorg en welzijn in alle sectoren, die in contact komen met deze risicogroepen en deze boodschap kunnen overdragen aan andere professionals, managers, kwetsbaren zelf en/of hun familie/mantelzorgers. 

Voor ons de reden om een heerlijk recept met lekker veel eiwitten te plaatsen, dat bijdraagt aan het verbeteren van voedingstoestand. 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 150g pasta
  • 200g doperwten
  • 1 citroen
  • 150g zalm
  • 2 volle eetlepels kruidenkaas
  • Evt. geraspte kaas 48+

Bereidingswijze:

  • Breng 2 liter water aan de kook en voeg de pasta toe.
  • Kook de past zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snijd de courgette in blokjes en snipper de ui.
  • Fruit de ui in een beetje olie in een grote pan en voeg de courgette toe.
  • Snijd ondertussen de zalm in stukken en voeg samen met de doperwtjes en de kruidenkaas toe aan het ui/courgette mengsel.
  • Laat zachtjes sudderen voor een minuut of 10.
  • Serveer samen met de pasta en een beetje geraspte kaas.

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?