Parelcouscous-salade
Na een drukke dag heb je niet altijd zin of tijd om uitgebreid te koken. Zeker niet wanneer je 's avonds nog lekker wilt sporten.
Op woensdagavond probeer ik altijd naar de hardlooptraining te gaan maar wanneer ik te laat of te zwaar heb gegeten gaat dat niet erg lekker.
Sinds een tijdje probeer ik daarom om wat maaltijden voor te bereiden, zeker op de "sportavonden". Deze salade kun je een dag van tevoren bereiden. Dan zijn de smaken ook nog veel lekkerder doorgetrokken en de maaltijd lekker afgekoeld.
Het idee is afkomstig van de site van Mepal (waar je meer mealprep-recepten kunt vinden) maar ik heb er wel wat aanpassingen in gedaan om hem vegetarisch te maken en wat meer groente te gebruiken.
Ingrediënten
- 150 gram parelcouscous
- 150 gram diepvriesdoperwten
- 40 gram rucola
- 200 gram cherrytomaatjes
- 1 rode ui
- 1 zoete puntpaprika
- 20 gram zwarte olijvenschijfjes
- 60 gram zongedroogde tomaatjes
- 1 bakje minimozzarellabolletjes
- 50 gram groene pesto
Bereiding
Kook de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking, voeg de laatste 4
minuten de doperwten toe.
minuten de doperwten toe.
Giet af en laat uitstomen. schep direct de pesto erdoor om ervoor te
zorgen dat de couscous niet aan elkaar blijft plakken.
zorgen dat de couscous niet aan elkaar blijft plakken.
Halveer de snoeptomaatjes en snipper de rode ui.
Snijd de rode puntpaprika in reepjes
Giet de olijven schijfjes af en halveer de gemarineerde tomaatjes.
Halveer de mozzarellabolletjes.
Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar in een grote kom. (als je hem een dag later eet voeg dan de rucola later toe)
Zet minimaal 4 uur in de koelkast, zodat de salade goed koud is bij het serveren.
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via