Skip to main content

Ovenschotel met zoete aardappel en zwarte bonen

Favoriet als vleesvervangers blijven de peulvruchten. Betaalbaar, divers en heel vriendelijk voor het mileu. Deze ovenschotel, die Mariska vond op francescakookt.nl, is met zwarte bonen en heel eenvoudig klaar te maken.

Ingrediënten voor 4 personen

  • olijfolie
  • 800 gram zoete aardappels
  • 5 stengels lente-ui in ringen gesneden
  • zout
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • zwarte peper
  • 225 gram zwarte bonen (uit zak, blik of pot, uitgelekt)
  • 150 gram mais uit blik (uitgelekt)
  • 150 gram geraspte cheddar
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • koriander en/of peterselie naar smaak

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Vet een ovenschaal licht in met olie
  • Schil de zoete aardappels en snijd in kleine blokjes
  • Kook de zoete aardappel gedurende 5 minuten in kokend water en giet ze af
  • Verhit een hapjespan of wok en bak de blokjes zoete aardappel in 5 minuten met de lente-ui en kruiden en specerijen
  • Roer de zwarte bonen en de mais door de zoete aardappel samen met de helft van de geraspte kaas
  • Schep het mengsel over in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas
  • Zet gedurende 15-20 minuten in de oven totdat de zoete aardappel gaar is en de kaas gegratineerd
  • Snijd de tomaatjes in kwartjes en hak peterselie en/of koriander grof
  • Garneer de ovenschotel met de tomaatjes en de verse kruiden
  • Lekker met een frisse salade!

Eet smakelijk!

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, en Schagerbrug. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?