Masala thee
Als het buiten zo koud en nat is, zoals vandaag, dan kan ik (Martine) ontzettend genieten van een lekkere kop thee. En soms neem ik dan de tijd om een lekkere chai latte of masala thee te maken. Toen ik al weer jaren geleden in Nepal een trektocht aan het doen was, bestelden we vaak met onze groep een grote thermoskan met masala thee, zoals ze het in Nepal noemen. Na een lange dag wandelen een heerlijk "herstel"drankje.
Ik nam natuurlijk een tas vol met theezakjes mee naar Nederland om het zelf te maken maar toen die op waren ben ik op zoek gegaan naar recepten om dit zelf te maken. Veel lekkerder dan de kant-en-klare chai latte poeders in de supermarkt. In India en Nepal drinken ze deze thee met heel veel suiker. Heerlijk zoet natuurlijk maar je kunt er ook voor kiezen om het weg te laten.
Ingrediënten
- 1 zakje zwarte thee
- 200 ml melk
- 1 peul kardemom
- ½ theelepel kaneel
- 1 kruidnagel
- theelepel gedroogde gember
- ½ theelepel nootmuskaat
- 1 steranijs
- 1 peperkorrel
Bereiding
Doe alle kruiden in een vijzel en maak ze klein.
Verhit ondertussen de melk en voeg hier alle kruiden aan toe.
Breng tegen de kook aan en laat de kruiden ca. 5 minuten trekken.
Zet één kop thee en verdeel dit over 2 bekers.
Zeef de melk en verdeel dit ook over de 2 bekers.
Geniet ervan!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via