Skip to main content

Lamsburgers met muntsaus

Onlangs las Martine het boek "Overgewicht? Maak jezelf beter" (ISBN 9789464040456) van Karine Hoenderdos en Hanno Pijl. In dit boek staat naast heel veel informatie ook een hele verzameling gezonde en lekkere recepten. Martine maakte deze lamsburgers met muntsaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 gram sperziebonen
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 200 gram lamsgehakt
  • 1 eetlepel mosterd
  • kruim van een halve snee volkorenbrood
  • 1 eidooier
  • 6 blaadjes verse munt
  • 125 ml Griekse yoghurt

 

Bereidingswijze:

  • Maak de sperziebonen schoon en kook ze beetgaar
  • Pel en snipper de ui en knoflook
  • Snijd de tomaten in stukjes
  • Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui
  • Voeg sperziebonen en tomaat toe en laat afgedekt 10 minuten sudderen
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Haal intussen de naaldjes van de rozemarijn en hak fijn
  • Meng gehakt, rozemarijn, broodkruim, eidooier, mosterd, peper en zout door elkaar
  • Maak hier 4 kleine burgers van en bak deze in 8-10 minuten in de grillpan (een koekenpan met een beetje olie kan ook)
  • Snijd de munt fijn en roer deze door de yoghurt
  • Serveer de lamsburgers met groente en yoghurtsaus 

Eet smakelijk!

PS Gebruik hierbij bijvoorbeeld bloemkoolrijst of een kleine portie zilvervliesrijst (zoals Martine deed).

Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je een afspraak bij Dieet & Co?