Gezonde curry met zoete aardappel en spinazie
Dit gezonde recept met zoete aardappel en spinazie was makkelijker te maken dan ik (Evie) dacht. Het enige wat een beetje tijd kost is het schillen en in blokjes snijden van de zoete aardappel. Als je minder tijd hebt kun je er ook voor kiezen om kant-en-klare zoete aardappelblokjes te gebruiken. Ik heb de spinazie in een aparte pan gebakken, omdat het ongebakken erg veel is en niet in de pan paste. Zo vond ik het wat makkelijker. Doordat de spinazie zo slinkt valt de totale hoeveelheid groente tegen. Je kunt prima nog een rode paprika toevoegen voor wat extra groenten. De rest heb ik volgens het recept gedaan. Wil je in 30 minuutjes een lekkere en gezonde maaltijd op je bord hebben? Probeer dan vooral dit recept!
Ingrediënten voor 2 personen
- 260g zoete aardappels
- 250g spinazie
- 180g zilvervliesrijst
- 2el rode currypasta
- 300g Griekse yoghurt
- 1 handje koriander
Bereiding
- Breng een pan water aan de kook.
- Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Voeg de blokjes toe aan de pan water en laat circa 7 minuten koken tot ze beetgaar zijn.
- Verwarm een scheutje olie in een diepe koekenpan. Giet de zoete aardappelblokjes af en leg deze in de pan.
- Was zo nodig de spinazie en voeg deze toe aan de pan met de zoete aardappel. Laat circa 5 minuten bakken.
- Breng een nieuwe pan water aan de kook. Voeg de zilvervliesrijst toe aan de pan met kokend water en kook circa 10 minuten.
- Voeg ondertussen de rode currypasta toe aan de groenten en roer goed door.
- Laat 2 minuten aanbakken, voeg dan de Griekse yoghurt toe en laat het geheel nog 8 minuten door pruttelen.
- Snijd de koriander grof, giet de rijst af en serveer de curry met de rijst en strooi er wat koriander bovenop.
Eet smakelijk!