Gewokte spinazie met gerookte kip en restjes
Als je van alles en nog wat aan groenten in de koelkast of diepvries over hebt, probeer eens wat uit met wokken. Deze maaltijd bevat spinazie, bloemkoolroosjes, gerookte kip, een eitje, verzin het maar wat je aan restjes hebt! Het zoete smaakje van de bloemkool past verrassend goed bij het bittere van spinazie en gerookte van de kip. En dit gerecht is snel klaar, ook niet onbelangrijk.
Ingrediënten voor 2 personen
- Een rest van een verse bloemkool (of wat bloemkoolroosjes uit de diepvries)
- 1 zak verse spinazie (of bladspinazie uit de diepvries)
- (wok)olie
- 1 ui of sjalot, eventueel teen knoflook
- 1 ei
- Een stukje gerookte kipfilet
- Pijnboompitjes of andere pitten die je nog hebt liggen
- Vezelrijke basmatirijst of zilvervliesrijst
- Zout, peper naar smaak
Bereidingswijze:
-
De kleine bloemkoolroosjes 5 minuten voorkoken (indien uit de diepvries kan het zo in de wok)
-
Verhit de (wok)olie in een wok en snipper het uitje, fruit even aan
-
Voeg daarna de bloemkoolroosjes toe, schep om
-
Beetje bij beetje de spinazie op hoog vuur toevoegen en laten slinken
-
Kook ondertussen het ei en de rijst, dit kan heel goed samen in de pan 10 minuten
-
Snijd de kipfilet in kleine blokjes
-
Voeg de kipfilet en pitjes op het laatst toe, verwarm het dan niet meer zodat de kip mals blijft
-
Serveer samen met rijst, een volkoren pasta past hier ook prima bij
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via