Bulgur-salade
Onze stagiaire Maaike maakte deze lekkere bulgur-salade. Makkelijk te maken en lekker op een zonnige dag!
Ingrediënten voor ongeveer 4 personen
- 300 gram bulgur (ongekookt)
- 200 gram witte kaas (of hütttenkäse)
- 200 gram gerookte kipfilet
- 1 grote pot rode pesto (180 gram)
- 1 grote zak rucola
- 1 rode ui
- 2 paprika's
- 1 komkommer
- peper naar smaak
- eventueel nog 25 gram walnoten per persoon
Bereiding
Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
Meng de rode pesto en de rucola door de bulgur.
Snijd de witte kaas, de komkommer in blokjes.
Snipper het rode uitje
Snijd de paprika en de kip in reepjes
Meng alles door elkaar en maak op smaak met wat peper
Voeg eventueel nog wat walnoten toe als garnering.
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via