Andijviestamppot met chorizo en appel
Dit recept (uit de Boodschappen) is voor de lente ook nog een prima stamppot. Als je gebruik maakt van koelvers geschilde aardappelen en een zak verse andijvie ben je helemaal zo klaar. Gemakkelijk voor als je weinig tijd hebt. Er zit voldoende groenten zit in door zowel andijvie als ui. Als de portie je te groot lijkt kook dan minder aardappelen zodat je in elk geval genoeg groenten eet. Deze stamppot is met chorizo erin voor een pittige smaak. Je kunt ook gewoon rookworst gebruiken, maar neem dan niet de hele rookworst voor 2 personen, een klein stukje is genoeg.
Ingrediënten voor 2 personen
- 500 g kruimige, geschilde aardappelen
- 1 el zonnebloemolie
- 1 rode ui, in halve ringetjes
- ½ chorizoworst, in blokjes
- 125 g (demi) crème fraiche (demi is half zo vet als de normale)
- 1 el mosterd
- 400 g andijvie (vers gesneden uit een zak) of een krop
- 1 groene appel, in blokjes (eventueel geschild)
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen gaar in 15 minuten
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui en chorizo in 5 minuten goudbruin
- Giet de aardappelen af, voeg de crème fraiche en mosterd toe en stamp tot een romige stamppot
- Voeg dan de andijvie toe en stamp deze erdoor
- Schep de appel, chorizo en ui door de stamppot, warm nog even kort door
- Breng op smaak met peper en serveer eventueel met nog wat extra mosterd
Eet smakelijk!
Meer informatie en advies over gezonde voeding: Dieet & Co – Diëtisten en Consultants. Wij hebben vestigingen in Anna Paulowna, Den Helder, Dirkshorn, Julianadorp, Hippolytushoef, Noord-Scharwoude, Schagen, Schagerbrug, Warmenhuizen en Wieringerwerf. Wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 085-4884700 ons contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.