Zelfgemaakt hummus

Hummus uit de supermarkt is een prima product maar wist je dat hummus eigenlijk helemaal niet zo moeilijk zelf te maken is?

En het leuke is dat je dan ook nog allerlei eigen variaties kunt maken! 

Een lekker onderdeel van de gezonde borrelplank

 Ingredi├źnten voor ca. 4 personen

  • 350 gram gekookte kikkererwten afgespoeld en uitgelekt
  • 1/2 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 1/2 theelepel zout
  • 5 eetlepels water
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1/2 theelepel paprikapoeder

Bereidingswijze

  • pers de halve citroen uit
  • snijd de knoflook fijn
  • houd 2 eetlepels kikkererwten apart en doe de rest in een blender of beker van de staafmixer samen met citroensap, knoflook, tahin, zout en water pureer tot een gladde hummus
  • Doe de humus in een kom en besprenkel met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder en kikkererwten

Eet smakelijk!

PS Lekkere variaties zijn: 
bietenhummus: voeg voor pureren 1 fijgeraspte gekookte rode biet toe en 1/2 theelepel gemalen komijn.
groene hummus: voeg in plaats van citroen, limoensap toe en de rasp van 1 biologische limoen, 1 fijgesneden jalapenopeper en 1 bakje koriander